Buddingh`-prijs voor Bernard Wesseling

Op woensdag 20 juni is tijdens een speciaal programma de C. Buddingh'-prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie 2007 toegekend aan Bernard Wesseling voor zijn debuut Focus. Dit heeft de jury bestaande uit Eva Gerlach, Erik Lindner en Bart Meuleman

 

De jury kende Wesseling de C. Buddingh’-prijs toe ‘Omwille van die zo treffend in woord en beeld gebrachte duizeling waar de wereld hem in stort, omwille van de onmacht die hij vertolkt én de kracht waarmee hij zich teweerstelt’.  Focus is verschenen bij Nieuw Amsterdam Uitgevers.

 

De andere genomineerde dichtbundels voor de C. Buddingh'-prijs 2007 zijn Wie trekt de regen aan van Pim te Bokkel, niet beginnen bij het hoofd van Hélène Gelèns en Servetten halfstok van Ester Naomi Perquin. De C. Buddingh'-prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1200,-.

 

Bernard Wesseling (1978) woont en werkt als podiumdichter in Amsterdam. Hij debuteerde met zijn roman De favoriet. In 2004 won hij de VU Poëzieprijs en in 2006 verscheen zijn eerste dichtbundel, Focus, bij Nieuw Amsterdam Uitgevers. Volgens Piet Gerbrandy in de Volkskrant: `Geestig, swingend en exuberant.' Momenteel werkt Wesseling aan zijn tweede roman.

38e Poetry International Festival