Kortingsactie Het Dolhuys

dolhuys.jpg

VREEMD? GEK? NORMAAL?
Wat is het verschil tussen gek en normaal? U beleeft het in Het Dolhuys, nationaal museum voor psychiatrie. Het museum toont hoe Nederland door de eeuwen heen met ‘waanzin’ omging. Van duiveluitdrijving tot Prozac! Hoe is het om stemmen in je hoofd te horen? Wat doe je met iemand die razend is? Hoe is het om de greep op je leven te verliezen? Om er geen gat meer in te zien?

zorgzaaloverzicht1.jpg

Een bezoek aan Het Dolhuys bestaat uit een serie ontmoetingen met echte mensen en hun verhalen. Alle thema’s en objecten worden gepresenteerd vanuit het persoonlijk perspectief van de ‘dollen’, hun behandelaars en verzorgers, hun familieleden en vele anderen.  Het Dolhuys is gevestigd in het voormalige leprozen-, pest-, en dolhuys dat zijn oorsprong vindt in 1320. Een deel van de voormalige dolcellen waar razende Haarlemmers werden opgesloten, is bewaard gebleven. In Het Dolhuys kunt u op indringende wijze zien en voelen wat gekte betekent op een manier die u niet snel zult vergeten. Het Dolhuys ontving in 2005 de designprijs voor haar bijzondere vormgeving en een eervolle vermelding bij The European Museum of the Year Award in 2007.

  • Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zaterdag, zon- en feestdagen van 12.00 - 17.00 uur. Het museumcafé is van dinsdag t/m vrijdag geopend vanaf 11.00 uur. Op zater-, zon- en feestdagen vanaf 12.00 uur.
    Toegang: gratis voor kinderen tot 12 jaar, Supporters van het Dolhuys en Museumjaarkaart. Voor houders van CJP, Haarlem pas, Pas 65 en collegekaart geldt €5,-. Entree: €7,50.
  • Op vertoon van een Poetry International Festival toegangskaartje krijgt u € 2,50 korting op een kaartje voor Het Dolhuys. Bezoekers van Het Dolhuys krijgen € 2,50 korting op een dagkaart voor Poetry International

restaurant.jpg

38e Poetry International Festival