positive VOLUME

PICT0008.JPG

Sinds 2001 werken Jasper Niens en Thijs Ewalts samen aan verschillende projecten, waarbij beeldende kunst en design samenvallen in een gemeenschappelijke invalshoek: ruimtelijke beleving. Voor het 38e Poetry International Festival werken Ewalts & Niens als duo aan een foyer vullende installatie. Daarvoor is het noodzakelijke volume dat het Poetry International Festival nodig heeft onderzocht aan de hand van het aantal kubieke meters mensen, tafels, stoelen en brandweereisen. Dit wordt vertaald in het afsluiten van de ongebruikte volumes om zo de benodigde ruimte (64%) over te houden en terug te kunnen naar de essentie: de ontmoeting tussen bezoekers en dichters.

foyer.jpg
foyer2.jpg

positivevolume.JPG

Jasper Niens (1980) volgde zijn opleiding aan de Design Academy in Eindhoven en de AKI Akademie voor Beeldende Kunst in Enschede. Zijn werk kenmerkt zich door de grote schaal waarin het wordt uitgevoerd. ‘Het werk moet zich bezighouden met de realiteit als geheel: inclusief het publiek (en de manier waarop publiek zich bezighoudt met publiek) in al zijn verscheidenheid.’

Thijs Ewalts (1979) is afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven en nu werkzaam als freelance ontwerper in Rotterdam. De afstudeerprojecten ‘Van to View’ en ‘klik stik en brand’ (resp. een mobiel uitkijkpunt en een zelfbouwsysteem voor het vrije bouwen) zijn aanleiding geweest voor de verdere specialisatie in ontwerpen vanuit een architectonische invalshoek. Niet alleen het werk kenmerkt zich door zelfredzaamheid, diezelfde houding kenmerkt ook de werkmethode. Een generalist met beheersing van 2D, 3D en kennis van zoveel mogelijke ambachten, technieken en materialen.

  • De gehele festivalweek in de Foyer
38e Poetry International Festival