Nieuws

Persbericht
Rotterdam, 22 juni 2007

38e Poetry International Festival trekt 3100 bezoekers

Het 38e Poetry International Festival, dat vandaag, vrijdag 22 juni, in de Rotterdamse Schouwburg zijn slotavond beleefde, trok dit jaar 3100 bezoekers. Onder andere het programma met de Georgische dichters Sjota Iatasjvili, Maya Sarisjvili en Rati Amaghlobeli, de voordracht van de franse dichter Yves Bonnefoy en de special rondom Hans Vlek trokken veel bezoekers en kregen enthousiaste reacties.

Het festival stond in het teken van poëzie, waanzin en melancholie. Veel programma’s waren rondom dat thema samengesteld en Jan Lauwereyns en Menno Wigman gaven beiden een lezing over dit thema.

Het 38e Poetry International Festival kende ook dit jaar een geslaagde combinatie van beeldende kunst en poëzie. De kunstenaars Thijs Ewalts en Jasper Niens vulden de foyer van de Rotterdamse Schouwburg hun installatie positive VOLUME en in de Kleine Zaal bevond zich Language Laboratory, 2007 van Kamiel Verschuren. De video-installatie HAIKU – de kunst van het NU van Hooykaas/ Stansfield was te zien in de bovenfoyer.

Het 39e Poetry International Festival vindt plaats van zaterdag 7 juni tot en met vrijdag 13 juni 2008.

Archief 38e Poetry International Festival
Op Poetry International web wordt dagelijks een blog bijgehouden met daarbij audio en videoopnames van de dichters die hebben opgetreden. Ook zijn er mogelijkheden te reageren op wat u op het blog ziet en leest. http://media.poetryinternational.org/weblog

'Daar komen die mannen met witte jassen hoera'
Tijdens het Poetry International Festival zijn ook de pauzes vol poëzie: acteurs van de Arnhemse Toneelschool brengen dan bijzonder poëzietheater, onder regie van Peter Sonneveld van Bonheur Theaterbedrijf Rotterdam. Onder de aan Jan Arends ontleende titel ‘Daar komen die mannen met witte jassen hoera’ krijgen toeschouwers gedichten ingefluisterd over waanzin en melancholie van Anne Sexton, J.C. Bloem, Hans Lodeizen, Jan Arends, Daniil Charms, Rogi Wieg en anderen.

bonheur1.jpg

Acteurs: Anne Harbers, Bram v.d. Heijden, Roelant Koper, Terri van Splunder, Marij Verhaevert en Ybert Verweij. Meer informatie

38e Poetry International Festival